Mesiac pokory a mesiac pýchy

Pred niekoľkými rokmi som navštívil práve v tomto mesiace Spojené štáty Americké, medzi nimi New York. Mnohé protestantské kostoly ako aj koberec letiska lemovali dúhové zástavy. Homosexuálne komunity pomenovali tento mesiac, mesiacom pýchy. Teológia učí, že hriechom padlých anjelov bola práve pýcha. Pýchu definuje svätý Augustín, následne aj svätý Tomáš ako uprednostnenie vlastného dobra, pred spoločným dobrom. Zahľadenosť do seba.

Katolícka Cirkev slávi v mesiaci jún mesiac Božského srdca Ježišovho. Srdca, ktoré je prejavom pokory. Až natoľko sa Ježiš ponížil, že sa nepridŕžal svojej rovnosti s Bohom, ale stal sa človekom. Srdca Ježišovo, je srdce človeka, ktoré nám ponúka svoje priateľstvo, uzdravenie všetkých rán, ktoré v sebe nosíme, je útechou všetkých jeho milujúcich.

Dúhová vlajka, v prvom rade starozákonný symbol mieru, nie je žiaľ v žiadnom prípade, v súčasnosti symbolom žiadnej tolerancie. Je symbolom homosexuálnej propagandy, ktorá chce poukázať na praktizovanie homoseuxality ako niečoho normálneho.

Keď by sme s ňou súhlasili, súhlasili by sme s konceptom, že homosexuálny štýl života je cestou ku šťastiu, čo by bolo veľké klamstvo. Avšak každý kresťan je povinný vyznávať z hĺbky srdca, že jediným šťastím človeka je žiť podľa Božích prikázaní a že skutočnú cestu lásky nám ponúka Boží Syn, Ježiš Kristus svojím príkladom pokory.

 

PS: Neváhajte mi napísať Vaše postrehy a nápady emailom na info@oteclubomir.sk

Vaše milodary umožnia vznik povzbudivých myšlienok a ich publikovanie. Akákoľvek čiastka je veľkou pomocou!

Previous
Previous

Boží trest nad svetom podľa blahoslavenej Heleny Aiello (pokračovanie)

Next
Next

Hľadieť srdcom – 70 rokov trnavského arcibiskupa, Mons. Jána Oroscha. Svet očami otca Ľubomíra (15)