Boží trest nad svetom podľa blahoslavenej Heleny Aiello (pokračovanie)

Súkromné zjavenie, aby ho katolík mohol vziať do úvahy, musí mať tieto vlastnosti: nesmie v ňom byť nič, čo by odporovalo katolíckej viere a morálke, ale ani kresťanskému zdravému rozumu; okrem toho príjemca zjavenia musí byť skutočne cnostným subjektom a podriadiť sa autorite Cirkvi, pretože len Cirkev je kompetentná vyjadrovať sa k nadprirodzenému charakteru videní a zjavení. Napokon, zjavenia treba hodnotiť nie pre nejaké druhotné dobro, ktoré môžu spôsobiť, ale pre skutočné a absolútne dobro, pričom treba usilovne skúmať ich konečnú príčinu (A. Oddone, Videnia a zjavenia. Kritériá rozlišovania, Edizioni La Civiltà Cattolica, Rím 1948).

V tomto duchu navrhujem čítanie zjavení, ktoré dostala blahoslavená Elena Ajello v priebehu viac ako dvadsiatich rokov a ktoré sú zhromaždené v strojopise, ktorého kópiu som dostal od biskupa Francesca Spadaforu v roku 1977. Citujem veľkú časť posolstva prijatého 27. marca 1959, na Veľký piatok, pretože sa mi zdá, že zhŕňa základné prvky týchto zjavení: bezbožnosť a skazenosť sveta; ohlásenie strašného trestu, ktorý postihne ľudstvo; potreba modlitby a pokánia, aby sa zabránilo božiemu trestu alebo aby sa zmiernil a urýchlila sa hodina triumfu Nepoškvrneného Srdca Panny Márie.

Panna Mária preto hovorí sestre Elene. "Duše sú bez počtu stratené, vedené satanom chcú úplne a materiálne ovládnuť celý svet. Nad zemou prejde Božia spravodlivosť a väčšinu ľudstva bude súdiť rozhorčený Boh. Ak sa ľudia budú modliť a konať pokánie, moje Srdce zvíťazí a brány pekla nezvíťazia; v opačnom prípade sa na svet spustí strašná búrka, lebo desivá pohroma je pred bránami; hodiny temnoty budú čoraz hustejšie. Svet postihnú veľké pohromy... Oheň bude padať z neba ako snehové vločky; nastane vojna, v ktorej bude dominovať hrôza a smrť; krv bude tiecť potokmi; koľko zabíjania! Vládcovia národov dosiahli hranicu svojej úbohosti; domnievajú sa, že majú mier, ale vojna je blízko, oheň sa rozhorí od východu na západ; svojimi smrtiacimi zbraňami budú ničiť ľudí a národy; značná časť pokolenia bude zničená; domy, stromy budú spálené; zničia najdrahšie veci; kostoly budú zbúrané (...).

"Kedy sa to všetko uskutoční?" "To ja (Panna Mária) sa skláňam nad svetom a zadržiavam ruku svojho rozhorčeného Syna; inak by bol svet už čiastočne zničený. Hriešnici odmietajú moje milosrdenstvo, a predsa som dala nekonečné dôkazy svojej lásky. Kňazi už nehlásajú evanjelium, sú to blázni, stratili božského Ducha. Jediný spôsob, ako zmierniť Otcovu spravodlivosť, je modlitba a pokánie návratom do Cirkvi... Nech sa celý svet zasvätí Nepoškvrnenému Srdcu Panny Márie, prostredníčke medzi ľuďmi a Bohom.  (...) Materializmus postupuje na všetky národy a pokračuje vo svojom pochode poznačenom zánikom a smrťou. (...) Kresťanská rodina už neexistuje, už nevytvára žiadne tajomstvo, chce vyhnať Krista z rodín, škôl, dielní, spoločnosti, z ľudského svedomia (...)".

Panna Mária sa pod krížom modlí za spásu sveta. Ježiš odpovedá: "Nie, matka, pretože hriešnici sú tvrdohlaví, nikto sa nevráti k Bohu, vo svete bude skaza a smrť. Rím bude potrestaný, Taliansko bude utrápené a ponížené. Cirkev bude prenasledovaná. Kristus na zemi bude musieť toľko trpieť; do akej skazy pôjde! Stádo bude rozptýlené. Koľko kňazských duší vystúpilo z ovčinca! Neustále sa modlite, lebo hodina sa blíži, aby ľudstvo spoznalo svoje omyly. Rusko sa povýši nad všetky národy, najmä nad Taliansko, a na kupolu svätého Petra vyvesí [červenú] zástavu: [a bazilika] bude obklopená takými zúrivými levmi! Moje slovo je jasné. Svet bude stratený skôr, ako si myslíte".

Zdá sa, že slová Panny Márie vystihujú dnešnú realitu, ale v atmosfére pokrokovej eufórie 60. rokov 20. storočia sa mohli zdať nepochopiteľné. Odkaz na Rusko, ktorý sa s naliehavosťou opakuje v zjaveniach, ktoré dostala blahoslavená Elena Aiello, sa tiež zdá byť prorocký.

13. septembra 1959: "Rusko rozšíri svoje omyly na všetky národy, najmä na Taliansko. Taliansko nebude zachránené. Bič vojny je blízko a Taliansko bude prvé, ktoré sily zla potopia. Koľko verejných a súkromných hriechov poškvrňuje sväté mesto!".

8. mája 1960: "Rusko je pripravené uvoľniť všetky sily zla a vybije všetku svoju zúrivosť. Bude to pekelná búrka. Vojna bude neodvratná. Rusko sa vrhne na niekoľko národov. Oheň sa začne šíriť od východu na západ. Aj v severnej Afrike a potom na Blízkom východe dôjde k mnohým revolúciám. Krv bude tiecť v potokoch. Ten čas nie je ďaleko. Kňazi budú prenasledovaní, kostoly budú znesvätené, najmä vo svätom meste. Modlite sa, aby pápež nepadol do rúk Rusov".

16. júla 1960: "Ak sa nebudeme modliť, Taliansko bude horšie ako Rusko. Pre Cirkev príde prenasledovanie. Koľko kňazov zomrie ako mučeníci. Rusko sa pokúša vtrhnúť do Svätého mesta, sídla Kristovho námestníka, znesväteného týmito pekelnými netvormi".

22. augusta 1960: "Strašná hodina sa blíži k svetu. Viaceré národy, najmä Taliansko, zasiahnu krvavé revolúcie. Rusko pripravilo tajné zbrane proti Amerike, Francúzsku a Nemecku. Vojna sa blíži. Švajčiarsky Rýn bude plný mŕtvol a krvi. Pápež bude musieť veľmi trpieť. Revúci lev bude postupovať na Petrov stolec, aby šíril svoje omyly. Žlč Ruska otrávi všetky národy, najmä Taliansko. Veľa sa modlite a prinúťte ľudí modliť sa najmä v októbri a novembri a nemyslite si, že sú to márne slová - sú to vážne zjavenia. Kedy sa to všetko uskutoční?" "Čas nie je ďaleko a všetko sa splní".

Takto sa končí strojopis obsahujúci zjavenia Ježiša a Panny Márie blahoslavenej Elene Aiello. Tieto posolstvá treba prirodzene čítať s vedomím, že časy Božej prozreteľnosti sú iné ako časy ľudí a že modlitby môžu oddialiť alebo zmierniť tresty. Boh sa neponáhľa (Múd 12, 1 - 10): čaká na naplnenie časov a neomylne uskutočňuje svoje plány (Iz 46, 11).

Neustále spomínanie Ruska potvrdzuje fatimské proroctvo, že "Rusko bude šíriť svoje omyly po celom svete, spôsobovať vojny a prenasledovanie Cirkvi". Ak niekto namieta, že komunistické Rusko dnes už neexistuje, odpovedáme, že ani Rusko, ani Západ sa neobrátili na pravú vieru a že verejné hriechy vo svete, od Východu po Západ, sa exponenciálne zväčšili. Ako si môžeme predstaviť, že trest ohlásený Bohom bol odstránený? A ak trest stále visí nad svetom kvôli jeho hriechom, prečo by mal Boh, ktorý je vo svojich zámeroch nemenný, meniť to, čo oznámil prostredníctvom Panny Márie vo Fatime, a to, že Rusko bude nástrojom jeho trestu? Fakty máme pred očami. Rusko 22. februára 2022 napadlo Ukrajinu a hrozí použitím jadrových zbraní a hypersonických rakiet, ktoré sú schopné letieť päťnásobnou rýchlosťou zvuku. Riziko masakry visí nad ľudstvom oveľa vážnejšie než pred šesťdesiatimi rokmi.

Dve strašné vojny zničili 20. storočie. Sme v predvečer nového svetového požiaru? A ako a kedy sa Rusko obráti na pravú vieru, čím sa naplní fatimské proroctvo, ktoré na konci katastrofy ohlasuje triumf jej Nepoškvrneného srdca? Budúcnosť pozná len Boh, ale posolstvá blahoslavenej Eleny Aiello môžu byť pre nás zdrojom zamyslenia a modlitby.

Profesor Roberto De Mattei. Uverejnené na corrispondenzaromana. Upravené a skrátené.

PS: Neváhajte mi napísať Vaše postrehy a nápady emailom na info@oteclubomir.sk

Vaše milodary umožnia vznik povzbudivých myšlienok a ich publikovanie. Akákoľvek čiastka je veľkou pomocou!

Previous
Previous

Svätec, ktorého kanonizáciu Slovensko potrebuje . Svet očami otca Ľubomíra (16)

Next
Next

Mesiac pokory a mesiac pýchy